Интегрированный модуль для расчета процессов взрыва при помощи пре-постпроцессора ANSYS и решателя LS-DYNA - Бараников, Я. Н.; Ткачук, Николай Анатольевич; Литвиненко, А. В. (НТУ "ХПИ", 2006)
У статті описаний створений програмний модуль, призначений для автоматизації розрахункового процесу в області аналізу вибухових явищ, розрахунку процесів детонації і дії суміші вибухової речовини, ґрунту і повітря на складений захист. Як робочі модулі застосовуються пре- і постпроцесор ANSYS і вирішувач LS-DYNA. Хоча усередині себе створений модуль оперує складним лагранжево-ейлеровим описом структури, створенням алгоритмів перемішування матеріалів і методом адвекції, він є простим в практичному застосуванні і орієнтований на широке коло наукових і інженерних працівників.

The created program module, intended for automation of calculation process in area of analysis of the explosive phenomena, calculation of processes of detonation and influence of mixture of explosive, soil and air on complicated defence, is describedinthe article. As workings modules ANSYS pre- and post-processor and LS-DYNA-solver are used. Although into itself the created module operates difficult Lagrange-Euler description of structure, creation of algorithms of interfusion of materials and method of advection, it is simplein practical application and orientedto wide circle of scientific and engineering workers.
Keywords: процесс детонизации; механика сплошной среды; термогазодинамика; ударные процессы; разрушение; взрывчатые вещества