Філософія моди і її вплив в царині спілкування - Пазиніч, Станіслав Миколайович (НТУ "ХПІ", 2011)
В статті порушується питання про ґрунтовний філософський аналіз проблеми такого складного художньо і естетичного поняття, як мистецтво моди. Досліджується зокрема проблема того, як мода стрімко і своєрідно позначається на матеріальному і духовному житті людей і навіть цілих епох. Розкривається смислозначимість і філософська сутність загадкових символів, знаків, образів, композицій, ритму і ґенези моди

In the article a question is affected about the sound philosophical analysis of problem of such difficult artistic and aesthetic concept, as an art of fashion. А problem is probed in particular that, how fashion swiftly and originally affects financial and spiritual life of people and even whole epoches. Smysloznachimost' and philosophical essence opens up enigmatic characters, signs, appearances, compositions and genesis of fashion
Philosophy of fashion is in system of national culture
Keywords: мистецтво; філософський аналіз проблеми; духовне життя; матеріальне життя; художньо-естетичне явище