Антропометричні вимірювання і оцінка функціонального стану - Глядя, Сергій Олександрович; Борейко, Наталя Юріївна; Юшко, Олексій Володимирович (My University, 2021)
Методичні рекомендації підготовлено для студентів денної форми навчання усіх спеціальностей НТУ "ХПІ" (основна медична група, спеціальна медична група) при переведенні навчального процесу у дистанційну форму навчання. Запропоновано студентам організацію самоконтролю за фізичним станом, освоєння методики антропометрії шляхом вивчення розмірів власного тіла, збагачення необхідних теоретичних знань, проведення функціональної проби (ортостатична проба), вмінню проводити аналіз отриманих результатів. Встановлено критерії оцінки виконання практичної роботи "Антропометричні вимірювання і оцінка функціонального стану". Надано зразок структури практичної роботи.
Keywords: методичні рекомендації; характеристика розмірів тіла; обчислення; процедура проведення проби; вимоги; вага тіла