Навчальна програма з дисципліни "Основи системного аналізу" - (:unkn) unknown (НТУ "ХПІ", 2010)
Науковими основами для даного курсу є наступні дисципліни: основи дискретної математики, теорія вірогідності, організація баз даних і знань, схемотехніка ЕОМ, методи і засоби комп'ютерних інформаційних технологій, основи автоматизованого проектування складних об'єктів і систем, теорія алгоритмів і математичні основи представлення знань. Цілями даної дисципліни є: знайомство з основними поняттями теорії систем, вироблення навиків системного мислення, вивчення закономірностей систем на основі принципів системного підходу, знайомство з організацією процесу системного вирішення проблеми, освоєння способів моделювання систем, структуризації проблем і пошуку шляхів їх рішення.
Keywords: принципи системного підходу; вимірювальні шкали; тематичний план; курсова робота