Спосіб дифузійного борування сталевих виробів - Акімов, Олег Вікторович; Костик, Катерина Олександрівна; Костик, Вікторія Олегівна (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2017)
Спосіб дифузійного борування сталевих виробів включає попереднє нанесення на поверхню обмазки, в склад якої входить боровмісна речовина, активатор фторид натрію і зв'язуюча речовина розчину клею БФ в ацетоні, і нагрівання струмами високої частоти. При цьому в обмазці як боровмісну речовину використовують поліборид магнію або аморфний бор і додатково введено активатор фторид літію, при такому співвідношенні (мас. %): поліборид магнію або аморфний бор 76-90 фторид літію 5-12 фторид натрію 5-12, а нагрівання проводять циклічно при температурі 750-1200 °C впродовж 1-5 хвилин з числом циклів обробки від 6 до 30.
Keywords: патент; корисна модель; боровмісна речовина; нагрівання; струм високої частоти; активатор; температура; обробка