Дослідження методів наближеного розв'язання задачі двовимірного пакування - Нудьга, А. Е.; Прилуцька, Ю. Д.; Дашкевич, Андрій Олександрович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019)
Розглянуто рішення задачі двовимірного пакуавння об'єктів довільної геометричної форми методів глобальної оптимізації. Запропоновано методику опису контурів довільної форми на комплексній площині. Наведено основні етапи рішення задачі двовимірної упаковки за допомогою алгоритму рою частинок.
Keywords: матеріал; контейнер; метод глобальної оптимизації; промисловість; метод рою часток; розкрій деталей