Креативність як засіб і результат формування математичної культури інженера ІТ-галузі - Дубініна, Оксана Миколаївна (Дрогобицький державний педагогічний університет ім. Івана Франка, 2014)
У статті схарактеризовано креативний компонент математичної культури майбутнього фахівця в галузі програмної інженерії, визначено його ознаки, обґрунтовано місце вище названого компоненту в структурі математичної культури особистості. Зроблено наголос на значенні креативності для успішної професійної реалізації виходячи з сучасних вимог ринку праці.

The article characterizes creativity component of the mathematical culture of the future specialist in the field of software engineering. It defines component's features, substantiates it's place in the structure of person's mathematical culture. An emphasis on the creativity's role in a successful professional realization is made based on modern labor market's requirements.
Creativity as an instrumentality and result of the IT-engineer mathematical culture formation
Keywords: вища професійна освіта; компоненти; особистість; програмна інженерія; higher professional education; component; software engineering