Вибір, впровадження та вдосконалення CRM-систем торгівельних підприємств: проблеми та шляхи вирішення - Білоцерківський, Олександр Борисович (Пороги, 2020)
Експертним методом перевірено ступінь узгодженості думок експертів щодо рейтингу чотирьох CRM-систем: Terrasoft Creatio, Bitrix24, AmoCRM, «Мегаплан». Визначено найбільш оптимальну CRM-систему для управління торговельними підприємствами України. Процес впровадження та вдосконалення інформаційної системи управління торговельним підприємством умовно поділено на три етапи: 1) підготовчий етап, 2) етап впровадження, 3) етап вдосконалення. В рамках кожного етапу конкретизовано рекомендовані заходи. Визначено перспективні напрямки вдосконалення CRM-систем на торговельному підприємстві. Розглянуто світові тенденції розвитку ринку CRM-систем. Наведено методичну та практичну цінність результатів дослідження.
Keywords: вибір; впровадження; вдосконалення; CRM-система; торговельне підприємство; методика рейтингової оцінки; експертний метод; інформаційна система; світові напрямки удосконалення; світові тенденції розвитку; автоматизація бізнес-процесів