Епідеміологічні загрози під час війни та військових операцій - Резніченко, А. В.; Березуцький, Вячеслав Володимирович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2022)
В сучасних реаліях бойові дії становлять величезну епідеміологічну загрозу хвороби, що передаються членистоногими, харчові та водні, захворювання дихальних шляхів, захворювання, що передаються статевим шляхом, зоонози, шкірні захворювання, інфіковані травми внаслідок бойових дій.

In modern realities, hostilities are a huge epidemiological threat Arthropod-borne, foodand water-borne diseases, respiratory diseases, sexually transmitted diseases, zoonoses, skin diseases, infected injuries due to hostilities.
Epidemiological threats during war and military operationss
Keywords: інфекції; захворювання; умови життя; зоонози; infections; diseases; living conditions; zoonoses