Методичні вказівки до виконання самостійної роботи з навчальної дисципліни "Матеріалознавство нерознімних з'єднань та їх діагностика" - Погрібний, Микола Андрійович; Реброва, Олена Михайлівна; Федоренко, Ганна Анатоліївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2026)
Самостійна робота студента (СРС) – це навчальна діяльність студента, яка планується та виконується за завданням під методичним керівництвом і контролем викладача, але без його прямої участі. Самостійна робота студента формує навички безперервної освіти та самостійної діяльності взагалі, що є конче необхідним у будь-якій професійній діяльності, виробляє здатність самостійно приймати оптимальні рішення. Програмою дисципліни «Матеріалознавство нерознімних з’єднань та їх діагностика» передбачено виконання самостійної позааудиторної роботи студентів. Під час вивчання запропонованих питань студенти вчаться працювати з літературними та нормативними джерелами інформації, узагальнювати та стисло викладати вивчене. Запропоновані форми виконання самостійної роботи сприяють формуванню творчого відношення до навчання. Самостійна робота студента є основним засобом оволодіння навчальним матеріалом у час, вільний від обов'язкових навчальних занять. Самостійна робота студента включає: вивчення лекційного матеріалу; опрацювання рекомендованої літератури; вивчення основних термінів та понять за темами дисципліни; підготовку до лабораторних робіт, тестування, проміжний та підсумковий контроль; виконання індивідуального завдання (розрахункового завдання); контрольну перевірку кожним студентом особистих знань за допомогою питань для самоконтролю. Для виконання самостійної роботи студентам рекомендована література з дисципліни « Матеріалознавство нерознімних з’єднань та їх діагностика». В процесі опрацювання літератури бажано робити нотатки на окремих аркушах паперу або в електронному вигляді. При цьому необхідно зазначити відомості про літературні джерела: автора, назву, видавництво, рік видання, сторінки. Зазначені дані необхідно занести до переліку використаної літератури.
Keywords: методичні вказівки; самостійна робота; матеріалознавство; нерознімні з'єднання; прикладне матеріалознавство; зварювання