Спосіб поверхневого зміцнення сталевих виробів - Акімов, Олег Вікторович; Костик, Катерина Олександрівна; Костик, Вікторія Олегівна (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2017)
Спосіб поверхневого зміцнення сталевих виробів включає нанесення на поверхню деталі обмазки, до складу якої входить боровмісна речовина і активатор, сушіння і нагрівання струмами високої частоти. В обмазці як боровмісну речовину використовують аморфний бор і активатор фторид літію. Нагрівання проводять при температурі 800-1100 °C протягом 1-5 хвилин.
Keywords: патент; корисна модель; боровмісна речовина; активатор; струм високої частоти; сушіння; нагрівання; температура