Моніторинг якості в електричній мережі за умови цифрової енергетики - Гриб, Олег Герасимович; Карпалюк, Ігор Тимофійович; Швець, Сергій Вікторович; Рудевіч, Наталія Валентинівна; Захаренко, Наталя Сергіївна (Харківський національний технічний університет сільського господарства ім. Петра Василенка, 2019)
Запропоновано використання спектроакустичного моніторингу наявності коронного розряду як впливаючий фактор на якість електричної енергії, засобами потокового цифрового моніторингу.

A technique is proposed for monitoring the presence of a corona discharge on electrically conductive elements of an electric network using acoustic monitoring
Acoustic Diagnostic Method of Corony Discharge in Line of Electric Transmissions
Keywords: спектроакустичний моніторинг; якість електричної енергії; моніторинг; методи опосередкованої діагностики; технології Smart Grid; струмоведучі частини електрообладнання