Моделювання управління інноваційною діяльністю машинобудівного підприємства на основі логістичного підходу - Гриньов, А. В.; Кабанець, Ірина Анатоліївна (Хмельницький національний університет, 2014)
У статті досліджено моделювання управління інноваційною діяльністю машинобудівного підприємства на основі логістичного підходу. Авторами обґрунтовано важливість моделювання управління інноваційною діяльністю підприємства та застосування логістичного підходу. Проведено аналіз еволюції підходів до моделювання інноваційної діяльності підприємства. Розглянуто підходи до побудови моделі управління інноваційної діяльності з використанням системного математичного моделювання економічних процесів. Обґрунтовані етапи загальної моделі управління інноваційною діяльністю, що дозволяють вирішити сукупність стратегічних завдань оптимізації процесу забезпечення інновацій на підприємстві. Запропоновано розглядати інноваційну діяльність машинобудівного підприємства на різних рівнях в розрізі внутрішнього середовища, безпосередньої і непрямої дії із застосуванням логістичних потоків.

The modelling of the logistics-based management of the engineering enterprise’s innovation activity is studied in the article. The authors proved the importance of the modelling of the engineering enterprise’s innovation management and the logistical approach. The evolution of approaches to the enterprise’s innovation activity modelling is analyzed. The approaches to the innovation management model creation using a systematic mathematical modelling of the economic processes are studied. The stages of the general model of the innovation management are grounded to solve strategic tasks of innovation optimization at the enterprise. The engineering enterprise’s innovation is to be considered at different levels in the internal environment, direct and roundabout activity using logistic distribution.
Modelling of the logistics-based management of the engineering enterprise’s innovation activity
Keywords: модель математична; ендосистема; менеджмент інновацій; management; innovative activity; logistic approach