Дослідження сутності категорії "сталий розвиток" - Перерва, Петро Григорович; Скляренко, Максим Геннадійович (Київський національний університет культури і мистецтв, 2024)
Доведено, що термін «стійкість» часто використовується в природничих і точних науках як здатність систем зберігати своє положення під впливом різних факторів зовнішнього середовища. Збільшення ймовірності виникнення кризових явищ в економіці, викликаних динамізмом проблем суспільного розвитку, призводить до необхідності застосування терміну «сталий розвиток» і в економіці. Для динамічних систем, до яких відносяться економічні системи, більш прийнятним є поняття «сталий розвиток», що характеризує процеси розвитку
Keywords: економічна категорія; дослідження; сталий розвиток; теорія