Designing the architecture and software components of the dockerised blockchain mediator - Zherzherunov, Pavlo Yuriiovych; Shmatko, Olexandr Vitaliiovych (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Small and medium enterprises are not adopting blockchain solutions in their supply chains and business processes due to the cost of implementing and deploying the solutions. The architecture, which is described, is aimed at lowering the barrier for smaller-scale businesses to adopt distributed technologies in their supply chains. Docker’s containerization capabilities are leveraged to achieve these goals due to improved horizontal scaling and providing a unified environment for the application deployment. This architecture leverages tools provided by the Docker to design scalable and robust system that is easily maintainable. Some of the key challenges are addressed by the proposed architecture, such as high development costs, incompatibility with existing systems, and complicated setup processes, which are required for every participant in the supply chain. This research describes how utilizing Docker system capabilities can help enable smaller-scale businesses to adapt distributed solutions in their supply chains and cooperation with other companies by tackling the issues of traceability, transparency, and trust. The main components of the architecture are a mediator server containerized within a Docker network, a blockchain node, and an NGINX proxy server container. Малі та середні підприємства не впроваджують блокчейн-рішення у свої ланцюги постачання та бізнес-процеси через високу вартість їх впровадження та розгортання. Описана архітектура спрямована на зниження бар'єрів для малих підприємств у впровадженні розподілених технологій у свої ланцюги постачання. Для досягнення цих цілей використовуються можливості контейнеризації Docker завдяки покращеному горизонтальному масштабуванню та забезпеченню єдиного середовища для розгортання додатків. Ця архітектура використовує інструменти, надані Docker, для проектування масштабованої та надійної системи, яка легко підтримується. Пропонована архітектура вирішує деякі ключові проблеми, такі як високі витрати на розробку, несумісність з існуючими системами та складні процеси налаштування, які необхідні для кожного учасника ланцюга постачання. У цьому дослідженні описано, як використання можливостей системи Docker може допомогти малим підприємствам адаптувати розподілені рішення у своїх ланцюгах постачання та співпраці з іншими компаніями шляхом вирішення проблем простежуваності, прозорості та довіри. Основними компонентами архітектури є контейнерний сервер-посередник у мережі Docker, вузол блокчейну та контейнерний проксі-сервер NGINX.
Розробка архітектури та програмних компонентів докеризованого блокчейн-медіатора
Keywords: dockerized blockchain architecture; supply chain management; containerized blockchain nodes; small-medium enterprises; supply chain; cryptography; hashing algorithms; докеризована архітектура блокчейну; управління ланцюгами поставок; контейнеризовані вузли блокчейну; малі та середні підприємства; ланцюг поставок; криптографія; алгоритми хешування