Особливості розрахунку показників рентабельності - Кучіна, Світлана Едуардівна; Троянський, Богдан Сергійович (My University, 2019)
Рентабельність характеризує рівень прибутковості діяльності підприємства. Розраховується рентабельність на основі показників прибутку. Для обґрунтування висновків за результатами розрахунків показників рентабельності необхідно приймати до уваги: часовий аспект, ризики, несумісність розрахунків, помилки менеджерів. Границі рентабельності не встановлюються, а основними чинниками підвищення рентабельності можуть бути: зростання прибутку, зменшення вартості основних виробничих фондів та залишків нормованих оборотних коштів, зниження собівартості продукції.
Keywords: підприємства; власний капітал; виробничі інвестиції; ризики