Теплота згорання доменного коксу. Фактори впливу - Мірошниченко, Денис Вікторович; Мирошниченко, Ігор Володимирович; Шульга, Ігор Володимирович; Балаєва, Яна Сергіївна; Терещенко, О. О. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019)
Визначено, що виробництво чавуну в своєму розпорядженні має найбільший потенціал енергозбереження в чорній металургії, а процеси в доменних печах і в коксовому виробництві відрізняється найбільшими енергоємністю і споживанням вуглецю.

It has been determined that pig iron production has the greatest potential for energy saving in ferrous metallurgy, while processes in blast furnaces and in coke production are the most energy intensive and carbon consuming.
Heat of blast furnace coke combustion. Factors of influence.
Keywords: видобування чавуну; чорна металургія; доменні печі; кокс; доменний кокс; вугілля; теплота згоряння; iron ore mining; ferrous metallurgy; blast furnaces; coke; blast furnace coke; coal; heat of combustion