Методика оцінки електромагнітної стійкості радіоелектронного обладнання - Дем'яненко, О. О. (НТУ "ХПІ", 2011)
Проведена класифікація взаємного розташування каналу розряду блискавки та типового формалізованого радіоелектронного обладнання. Розроблена методика оцінки електромагнітної стійкості радіоелектронного обладнання, розташованого у замкнутому просторі, що дозволила на ранніх стадіях проектування об’єктів здійснювати розрахунки кондуктивних завад.

Classification of mutual arrangement of lightning discharge channel and typical formalized radio electronic equipment is accomplished. A stability estimation technique of electronic equipment located in closed space is developed and on its basis the decision support system is developed, it allowed on the early stages planning of objects to carry out the calculations of impact hindrances.
Keywords: розряд блискавки; кондуктивні завади; електромагнітний імпульс; замкнутий простір; магниітні поля