Методологічні засади формування механізму управління комерціалізацією інноваційної продукції підприємства - Ілляшенко, Сергій Миколайович (My University, 2020)
Зозроблено методологічні засади формування організаційно-економічного механізму управління комерціалізацією інноваційної продукції підприємства. Він дозволяє враховувати інтереси учасників системи створення, виготовлення, просування і збуту інноваційної продукції, сприяє забезпеченню їх узгодженої взаємодії. Практичне впровадження зазначеного механізму у практику інноваційної діяльності підприємств сприятиме швидкій реалізації їх інноваційних продуктів за рахунок урахування у їх характеристиках інтересів суб’єктів інноваційного процесу, забезпечує мінімізацію ризиків у процесі просування та збуту інноваційних товарів, підвищить ефективність їх діяльності на внутрішніх та зовнішніх ринках.

The methodological foundations for formation of organizational and economic mechanism of management of commercialization innovative products of enterprise are elaborated. It allows to take into account the interests of participants in the system of creation, production, promotion and marketing of innovative products, promotes their coordinated interaction. Practical implementation of the mentioned mechanism in the practice of innovation activity of enterprises will contribute to rapid realization of their innovative products due to consideration in their characteristics interests of subjects of innovation process, ensures minimization of risks in the process of promotion and sale of innovative goods, increases efficiency of their activity on internal and external markets.
Methodological bases of the enterprise commercialization management mechanism formation
Keywords: комерціалізація; інноваційна продукція; промислові підприємства; commercialization; innovative products; industrial enterprises