Застосування програми Petrel для геологічного моделювання - Левонюк, Сергій (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2022)
Petrel –програмна платформа фірми Schlumberger, що використовується у секторі розвідки та видобутку у нафтовій промисловості. Програмне забезпечення Petrel для геологічного моделювання об'єднує в єдиний технологічний ланцюжок геофізику, геологію і розробку родовищ. У статті розглянуті практичні питання застосування програмного продукту Petrel для геологічного моделювання покладу вуглеводневого флюїду, зокрема, детальної кореляції розрізів свердловин, використання результатів сейсморозвідувальних робіт, створення структурного каркасу моделі, літолого-фаціальне моделювання, петрофізичне моделювання, оцінка запасів флюїду.

Petrel is a Schlumberger software platform used in the exploration and production sector in the oil industry. Petrel software for geological modeling combines geophysics, geology and field development into a single technological chain. The article deals with the practical issues of using the Petrel software product for geological modeling of a hydrocarbon fluid deposit, in particular, detailed correlation of well sections, use of seismic survey results, creation of a structural frame of the model, lithological-facies modeling, petrophysical modeling, estimation of fluid reserves.
Keywords: нафтогазова інженерія; геологічного моделювання; сейсмічна розвідка; літолого-фаціальне моделювання; петрофізичне моделювання; оцінка запасів флюїду; Petrel; oil and gas engineering; geological modeling; seismic exploration; lithologic-facies modeling; petrophysical modeling; fluid reserves estimation