Розробка ресурсозберігаючої технології отримання інтерметалідних сплавів в умовах СВС-пресування - Середа, Борис Петрович; Бєлоконь, Юрій Олександрович; Кругляк, Ірина Василівна; Харченко, Олександр Вікторович; Кругляк, Дмитро Олегович; Середа, Дмитро Борисович (НТУ "ХПІ", 2015)
Запропонована технологія СВС-пресування при виробництві інтерметалідних сплавів є конкурентоспроможною, ресурсо- та енергозберігаючою, дає змогу отримувати заготівлі з жароміцних і жаростійких матеріалів з заданими службовими характеристиками правильної та контрольованої форми. Встановлено, що при збільшенні зусилля пресування до 70 тонн, витримці 20 с та дисперсності порошку титану 80 мкм пористість отриманого зразку зменшується до показника 1…3%.

The proposed technology of SHS pressing in the production intermetallic alloys is competitive, resource- and energy efficient, produces billets of heat-resistant and heat-resistant materials with desired service characteristics correct and controlled form. It is found that by increasing the compression force to 70 tons, and the shutter 20 dispersion titanium powder 80 micron porosity of the obtained sample is reduced to a parameter 1...3%.
The development of resource-saving technology of intermetallic alloys in SHS pressing
Keywords: СВС-пресування; інтерметалідний сплав; пористість; SHS pressing; porosity; intermetallic alloy