Синтез системи векторного керування електроприводом змінного струму на базі дискретного часового еквалайзера - Шеремет, Олексій Іванович (НТУ "ХПІ", 2017)
У статті виконується синтез системи векторного керування електроприводом змінного струму на базі дискретного часового еквалайзера у відносних одиницях із застосуванням двох складових частин: системи стабілізації потокозчеплення та системи керування швидкістю. Застосування теорії дискретного часового еквалайзера дозволяє виконувати синтез швидкодіючих систем векторного керування електроприводами змінного струму при орієнтації системи координат за вектором потокозчеплення ротора.

The article synthesizes an AC motor vector control system on the basis of the discrete time equalizer in relative units using two components: a flux linkage stabilization system and a speed control system. The application of the discrete time equalizer theory allows performing the synthesis of high-speed systems for vector control of AC electric drives when the coordinate system is oriented along the vector of the rotor flux linkage.
Synthesis of an AC motor vector control system on the basis of the discrete time equalizer
Keywords: електромагнітний момент; потокозчеплення; перехідна функція; асинхронний двигун; транзисторний інвертор; discrete time equalizer; vector control; inverse dynamics problem