Система електричного живлення - Сокол, Євген Іванович; Гончаров, Юрій Петрович; Кривошеєв, Сергій Юрійович; Замаруєв, Володимир Васильович; Стисло, Богдан Олександрович; Маляренко, Євген Анатолійович (ДП "Український інститут промислової власності", 2014)
Система електричного живлення містить як розподілені об'єкти фотогенератори, що встановлені вздовж лінійних територіальних об'єктів на опорах, напівпровідникові світильники, узгоджуючі напівпровідникові перетворювачі, які розташовані на тих самих опорах, лінію електропередачі, яка приєднує зазначені розподілені об'єкти через оборотний перетворювач до розподільної електромережі змінного струму. Лінія електропередачі використана як лінія постійного струму, розподілені об'єкти розташовані на ізольованих відносно землі опорах і з'єднані послідовно між собою за допомогою відрізків лінії електропередачі. Як загальний оборотний перетворювач використано автономний інвертор.
Keywords: патент; модель корисна; енергетика; електроніка; світлотехніка; лінії електропередач; фотогенератор; електроживлення