Суддівство в українському бадмінтоні - Калякін, Андрій Станіславович; Білоус, Олеся Валеріївна (НТУ "ХПІ", 2018)
В статті розглянуто розвиток та сучасний стан суддівства в українському бадмінтоні. Досліджено фактори, що впливають на якість суддівства змагань з бадмінтону та визначено напрямки розвитку підготовки кваліфікованих суддів. Висвітлено необхідність підготовки суддів в бадмінтоні з урахуванням конкретизації та систематизації професійного відбору, враховуючи психофізіологічн і особливості, організацію та методику підготовки, контроль та оцінку ефективності роботи суддівських кадрів. Наведено основні етапи розвитку гри в бадмінтон, починаючи з його виникнення і до сьогодення. Розглянуто нові правила гри при подачі в бадмінтоні та охарактеризовано їх переваги для суддів. Надано практичні рекомендації щодо підвищення рівня українського бадмінтону.

The article deals with the development and modern state of the judging in the Ukrainian badminton. The factors influencing the quality of refereeing of badminton competitions were investigated and directions of training of qualified judges were determined. The necessity of preparation of judges in badminton is considered with account of specificity and systematization of professional selection taking into account psycho-physiological peculiarities, organization and methods of preparation, control and evaluation of the efficiency of work of judges. The main stages of development of badminton, since its origin until the present, are presented. Reviewed the new rules, when serving in badminton and described their benefits to the judges. Practical recommendations for increasing the level of Ukrainian badminton are given.
Judging in Ukrainian badminton
Keywords: правила змагань; підготовка суддів; спортивне суддівство; rules of competitions; training of judges; sports judging