"Краевой эффект" у скошенного края обкладки конденсатора - Рудаков, Валерий Васильевич; Кравченко, Юрий Владимирович; Лысенко, В. О. (НТУ "ХПИ", 2007)
Проведено розрахунок напруженості електричного поля на поверхні скошеного краю обкладки конденсатора з урахуванням діелектричного прошарку, що прилягає до краю обкладки в залежності від співвідношення геометричних розмірів і діелектричних проникностей елементів конструкції.

Calculation of electric field intensity on a surface of the capacitor facing oblique edge in view of the dielectric layer adjoining to a facing edge depending on a parity of the geometrical sizes and capacitivities of design elements is made.
Keywords: импульсные высоковольтные конденсаторы; комбинированная изоляция; изоляционное масло; места пробоя; электрическое поле