Синтез и изучение термической деструкции кремнийорганических уретанов - Сукачев, В. В.; Буря, А. И.; Сукачев, А. В. (НТУ "ХПИ", 2009)
Здійснено синтез модельних сполук – уретанів на основі кремнійорганічних карбофункціональних α-спиртів і моноізоціанатів та досліджено вплив їх будови на термостійкість уретанових зв’язків, а також запропонований механізм термічної деструкції останніх на основі даних ІЧ-спектроскопії та елементного аналізу.

Synthesis model compounds – urethanes on base or ganosilicon carbofunctional α-spirits and monoiso-cyanates – was realized and was researched structure influence on the thermostability urethanes bond. Mechanism of the thermal destruction urethanes bond was suggested on base data infrared spectroscopy and elemental analysis.
Keywords: уретановые группы; термодеструкция; изоцианат; межмолекулярное взаимодействие; легкоплавкие смолы; ИК-спектроскопия