Канал автоматичного супроводження літальних апаратів за напрямком з використанням частот міжмодових биттів та можливістю пошуку, формування і обробки зображення ЛА для мобільної однопунктної вимірювальної системи - Коломійцев, Олексій Володимирович; Сачук, Ігор Іванович; Зиков, Ігор Семенович; Клівець, Сергій Іванович; Ковальчук, Андрій Олексійович; Козіна, Ольга Андріївна; Кузнєцов, Олександр Леонідович; Рондін, Юрій Петрович; Садовий, Костянтин Віталійович; Третяк, В'ячеслав Федорович (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2021)
Канал автоматичного супроводження літальних апаратів (ЛА) за напрямком з використанням частот міжмодових биттів та можливістю пошуку, формування і обробки зображення ЛА для мобільної однопунктної вимірювальної системи містить керуючий елемент, блок керування дефлекторами, лазер з накачкою, селектор подовжніх мод з багаточастотним розділенням каналів, модифікований блок дефлекторів, передавальну оптику, оптико-електронний модуль, який складений з телевізійного і інфрачервоного каналів, приймальну оптику, фотодетектор, широкосмуговий підсилювач, модифікований інформаційний блок, резонансні підсилювачі, настроєні на відповідні частоти міжмодових биттів, детектори, фільтри, формувачі імпульсів, тригери ("1"|"0"), схеми "і", лінії затримки, лічильники, цифро-аналогові перетворювачі, фільтри нижніх частот, підсилювачі (фільтри) сигналу похибки, виконавчі механізми, електронну обчислювальну машину, апаратуру супутникових радіонавігаційних систем, апаратуру обміну даними, гіростабілізовану платформу та а - введення опорного сигналу від передавального лазера, б - введення сигналу від каналу вимірювання кутових швидкостей літального апарата. Додатково введено радіолокаційний модуль.
Keywords: патент; корисна модель; електрозв'язок; імпульсні сигнали; лазерне випромінювання; радіочастоти; авіація