Оптимізація співвісних ступінчастих приводів машин по масогабаритним характеристикам на прикладі тривальних коробок передач - Бондаренко, Олексій Вікторович; Устиненко, Олександр Віталійович (НТУ "ХПІ", 2012)
Розглянуто задачу оптимізації коробок передач. Надана постановка задачі та вказані змінні проектування при оптимізації. Записані цільові функції та обмеження на параметри проектування. Розроблені методика та алгоритм розв'язання задачі. Проведені тестові розрахунки

The problem of gearbox optimization is considered. Problem performance and variable gearings for optimization are described. An objective functions and limits on the variable planning are written. The method and algorithm for solving this problem are developed. The test calculations are executed
Keywords: зубчасті приводи; редуктор; зачеплення; математична оптимізація; вузол автомобіля; міжосьова відстань