Автоматичне вмикання резерву – надійний засіб безперебійного електропостачання - Кулакевич, Олексій Миколайович; Клименко, Борис Володимирович (нту "ХПІ", 2010)
Розглянуто принципи побудови систем автоматичного вмикання резерву (АВР) для забезпечення безперебійного живлення споживачів електричної енергії. Наведено конкретні приклади АВР на базі контакторів, автоматичних вимикачів з моторними приводами, спеціалізованих перемикачів з моторними приводами та програмованих логічних контролерів.

Principles of designing automated reserve entry systems for nobreak electricity supply of users are considered. Specific examples of such systems based on contactors, motor-drive circuit breakers, specialized motor-drive switches, and programmed logic controllers are given.
Automated reserve entry- a reliable way of no-break power supply
Keywords: надійність електропостачання; програмовані логічні контролери; системи АВР; автоматичне вмикання резерву; automated reserve entry; no-break electricity supply; specific examples; specialized motor-drive switches