Більярд, як інтелектуальний вид спорту: еволюція та перспективи олімпійського визнання - Вряшник, Г. І.; Івченко, К. М.; Івченко, О. М. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
У статті розглядається більярд як інтелектуальний вид спорту, що гармонізує фізичну силу, здібність стратегічно мислити, перевірку на психологічну витривалість та філігранну влучність. Окреслено цікаву історичну ретроспективу розвитку різноманітних видів більярду, кожен з яких приваблює різні соціальні верстви. Висвітлено деякі з основних факторів, які перешкоджають включенню більярду до програми Олімпійських ігор.
Keywords: більярд; інтелектуальний вид спорту; перспективи; олімпійське визнання; зростання популярності; перешкоди; спортивні школи; фізична культура