Віхи історії тракторобудування України - Єпіфанова, Наталія Віталіївна (НТУ "ХПІ", 2011)
У статті мова іде про основні етапи розвитку тракторобудування в Україні, а також про передумови зародження цієї галузі на тлі закордонного досвіду. Аналізується діяльність окремих тракторобудівних підприємств.

The article focuses on the main stages of the tractor in Ukraine, as well as on the premises of origin of the industry based on foreign experience. The activity of individual enterprises tractor.
Keywords: закордонний досвід; Харківський тракторний завод; технології виробництва тракторів; сільськогосподарське машинобудування; потужність двигуна; гусеничний трактор; колісний трактор