Особливості використання персоналізованого маркетингу для просування освітніх послуг - Клімов, Максим Володимирович (Кременчуцький національний університет імені Михайла Остроградського, 2025)
У доповіді досліджено особливості застосування персоналізованого маркетингу в процесі просування освітніх послуг. Розкрито сутність персоналізації як інструменту підвищення ефективності комунікацій між закладами освіти та потенційними споживачами. Проаналізовано використання цифрових технологій, систем управління взаємовідносинами з клієнтами (CRM), інструментів таргетованої реклами та контент-маркетингу. Визначено переваги персоналізованого підходу: формування довгострокових відносин зі студентами, підвищення рівня задоволеності освітніми послугами та зростання конкурентоспроможності закладів освіти. Окреслено ризики та обмеження, пов’язані з етичними аспектами використання персональних даних. Запропоновано напрями удосконалення маркетингових стратегій для забезпечення сталого розвитку освітніх установ.
Keywords: маркетинг; персоналізований маркетинг; освітні послуги; цифрові технології; аналіз даних; освітні заклади; таргетована реклама; контент-маркетинг; конкурентоспроможність