Оптимізація рухової активності студентів спеціальної медичної групи засобами пілатесу - Дегтярьова, Ірина Вікторівна; Войда, Алла Анатоліївна; Гасан, Юлія Миколаївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Визначені передумови ефективного використання та впливу пілатесу у фізичному вихованні студентів з послабленим здоров’ям з метою оптимізації їх рухової активності. Основний зміст занять передбачає використання різноманітних засобів, що впливають на зміцнення та підтримання здоров’я на належному рівні. Оволодіння вправами з пілатесу сприятиме розвитку фізичних якостей та зміцненню організму в цілому.
Keywords: фізичне виховання; послаблене здоров’я; рухова активность; фітнес; фізичне самовдосконалення; освіта