Advanced information technologies (C4ISR) in the peacekeeping field service - Hordiichuk, Valerii; Snitsarenko, Petro; Andriianova, Nina; Molodetskyi, Bohdan; Kapran, Yevhenii (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Using and developing advanced information technologies are significant in the peacekeeping field service, as it could positively affect on mission implementation, decision-making, and even save lives. The purpose of the research is to analyze progressive field mission information technologies used in peace and security operations. Methods: the study is based on the use of empirical scientific methods of observation and study, based on the experience of personal participation in a UN peacekeeping mission, as well as general scientific methods, methods of OSINT analysis, etc. The tasks of the study are to analyze and summarize the main advanced technological solutions implemented in the activities of UN field peacekeeping missions in the area of C4ISR (the concept of command, control, communications, computers, intelligence, surveillance and reconnaissance).

Стаття присвячена вивченню досвіду застосуванняпередових інформаційних технологій в польових миротворчих місіях ООН (тактичний рівень військового управління), зокрема на предмет можливості використання в бойових операціях в інтересах національної безпеки та оборони. Метою дослідження є аналіз передових інформаційних технологій, які використовуються в польових місіях операцій з підтримання миру і безпеки. Методи. Дослідження базується на використанні загальнонаукових методів досліджень: як емпіричних (спостереження, опис) за досвідом особистої участі авторів в миротворчих місіях ООН, так і загальнотеоретичних(аналіз, синтез, узагальнення, класифікація тощо). Завдання дослідження полягає в аналізі та узагальненні основних передових технологічних рішень, реалізованих у діяльності польових миротворчих місій ООН у сфері C4ISR (концепціякомандування, управління, зв’язку, комп’ютеризації, розвідки та ситуаційної обізнаності).
Передові інформаційні технології (C4ISR) на службі польових миротворчих місій
Keywords: information technology; telecommunication; signal communication; peacekeeping; C4ISR; інформаційні технології; телекомунікації; зв'язок; миротворча діяльність