Достижение заданной точности расположения групп отверстий в процессе ремонта станин ротационных печатных машин - Гордеев, А. С.; Пащенко, Э. А.; Тихоненко, В. В. (НТУ "ХПИ", 2009)
Метою роботи є досягнення заданої точності розташування груп отворів в процесі ремонту станини ротаційних друкарських машин «RYOBI 522HX». При дослідженнях використана методика експериментів ПФЕ 23 і статистичний аналіз методом імовірнісних сіток. Дослідження точності координованних розмірів після кернення з подальшим свердленням проводилися свердлами короткої серії довжин.

The purpose of work is achieving the set exactness of openings groups location in the repair process of bed of rotary printing presses «RYOBI 522HX». The experiments method PFE 23 and statistical analysis by probabilistic nets method is used for researches. Researches of exactness of coordinative sizes after punching with the subsequent boring were made by the drills of short series of lengths.
Keywords: машиностроение; конкурентоспособность; кондукторные втулки; кернение; конус отпечатка; режущий инструмент; сверление; засверливание