Визначення ефективності депресорних додатків для високопарафінистих нафт Західного регіону України - Шищак, Олег Миронович; Топільницький, Петро Іванович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Визначено депресорну ефективність комерційних додатків марки Dodiflow для високопарафінистих нафт Долинського і Бориславського родовищ. Встановлено, що найвищу ефективність виявляють депресори Dodiflow 5236 і Dodiflow 5773. За їх витрати 300 ppm температура застигання Долинської і Бориславської нафти знижується до -2°С з +19°С і +17°С, відповідно. The depressor efficiency of commercial Dodiflow additives for high waxy oils of the Dolyna and Boryslav fields was determined. It was found that Dodiflow 5236 and Dodiflow 5773 depressants exhibit the highest efficiency. At their consumption rate of 300 ppm, the pour point ofDolyna and Boryslav oils is reduced to -2°C from +19°C and +17°C, respectively.
Keywords: трубопровід; високопарафіниста нафта; текучість; депресорні додатки; pipeline; high waxу oil; fluidity; depressant additives