Параметричний синтез електрогідравлічної підвіски автомобіля з урахуванням нелінійних ланок - Сіндєєв, М. В. (НТУ "ХПІ", 2017)
В статті розглядається математичне дослідження нелінійних систем автомобіля. Розроблена математична модель, яка враховує нерівності дорожнього полотна, що взаємодіють з підвіскою транспортного засобу. Наведено приклад використання електрогідравлічного амортизатора автомобіля, що гасить вплив нерівності на сталість системи. Проведено аналіз впливу зовнішнього впливу на систему в цілому. Побудовані області стійкості замкненої системи стабілізації корпусу автомобіля. Здійснено параметричний синтез електрогідравлічної підвіски автомобіля з урахуванням нелінійних впливів.

The paper deals with the mathematical study of nonlinear automotive systems. A mathematical model has been developed that takes into account the unevenness of the roadway interacting with the suspension of the vehicle. An example of the use of an electrohydraulic shock absorber of a car is given, which extinguishes the influence of unevenness on the stability of the system. The influence of external influence on the system as a whole is analyzed. Areas of stability of the closed system of vehicle body stabilization are constructed. A parametric synthesis of the electrohydraulic suspension of the car is carried out taking into account nonlinear effects.
Parametric synthesis of electric hydraulic suspension with the account of nonlinear sites
Keywords: функція регресії; стабілізація корпусу; вісь амортизатора; теорія факторного експерименту