Аналіз сучасних підходів до профілактики порушеннь постави у студентів - Анікєєв, Д. М.; Довгич, О. О. (Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», 2023)
Дослідження спрямоване на розробку та обґрунтування рекомендацій щодо використання вправ для профілактики та корекції порушень постави у сагітальній площині в процесі фізичного виховання студентів. Методи: системний підхід, теоретичний аналіз і узагальнення науково-методичної літератури та документальних матеріалів. Результати: узагальнено дані про використання вправ для профілактики та корекції порушень постави у сагітальній площині в процесі фізичного виховання досліджуваного контингенту. Наголошено на важливості профілактики та корекції порушень не лише статичної а й динамічної постави. Визначено, що профілактика порушень статичної та динамічної постави в сагітальній площині є вкрай важливою для зниження ймовірності виникнення у майбутньому неспецифічних болів в нижній частині спини.
Keywords: студенти; постава; положення хребта; дорсалгія; students; posture; neutral position of the spine; dorsalgia