Спосіб керування абсорбційною холодильною установкою - Бабіченко, Анатолій Костянтинович; Подустов, Михайло Олексійович; Бабіченко, Юлія Анатоліївна; Кравченко, Яна Олегівна; Красніков, Ігор Леонідович; Лисаченко, Ігор Григорович (ДП "Український інститут промислової власності", 2017)
Спосіб керування абсорбційною холодильною установкою, до складу якої входять генератор-ректифікатор з постійною витратою теплоносія для його обігріву, дефлегматор, абсорбер з постійною витратою води для його охолодження, ресивер абсорбера, конденсатор повітряного охолодження з ресивером рідкого холодоагенту, насос для подачі міцного розчину послідовно через дефлегматор і теплообмінник розчинів до генератора-ректифікатора та випарник для охолодження циркуляційного газу, шляхом регулювання витрати міцного розчину, рівнів слабкого розчину у генераторі-ректифікаторі і рідкого холодоагенту у випарнику. При цьому додатково контролюють склад, витрату, тиск та температуру циркуляційного газу на вході випарника, температуру циркуляційного газу на виході випарника, тиск кипіння холодоагенту у випарнику, витрату пари холодоагенту до конденсатора, витрату флегми, температуру та концентрацію холодоагенту на вході випарника і за отриманими даними цього контролю обчислюють як завдання регулятору величину витрати флегми за допомогою ОРС-сервера з програмним забезпеченням, за якою змінюють кількість дренованої флегми з випарника.
Keywords: патент; модель корисна; техніка холодильна; аміак; газ циркуляційний; охолодження; температура; випарник; генератор; ректифікатор; флегма; дренування