Управління економічною безпекою автотранспортних підприємств в глобальному середовищі - Нікітіна, Аліна Вадимівна; Горовий, Дмитро Анатолійович; Бабич, Д. В. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2015)
Об'єктивна необхідність формування економічної безпеки українських автотранспортних підприємств викликана рядом проблем, що безпосередньо пов'язані із непередбаченими змінами у їх зовнішньому та внутрішньому середовищі – зростанням динамічності конкурентного середовища, нестабільністю фінансової системи, ресурсних та споживчих ринків, мінливістю суспільних та політичних орієнтирів розвитку. Рішення цих проблем полягає, насамперед, у формуванні та використанні ефективних механізмів і методів управління, які відповідали б вимогам забезпечення захищеності підприємств від зовнішніх та внутрішніх загроз. Ці причини зумовлюють необхідність вирішення сукупності завдань щодо оцінювання та раціонального вибору інструментів управління економічною безпекою підприємств. Монографія може бути корисною для науковців та фахівців, які займаються питаннями формування капіталу підприємств, розвитку його нематеріальних активів, аспірантів та студентів вищих навчальних закладів економічних спеціальностей.
Keywords: економічна безпека підприємств; автотранспортні підприємства; ризики; оцінка економічної безпеки