Изучение акустических свойств гипсовых изделий методом вычислительного эксперимента - Черкасов, К. В.; Бабушкин, В. И.; Костюк, Т. А.; Кондращенко, Е. В. (НТУ "ХПИ", 2006)
Стаття містить результати розрахунків акустичних властивостей легкого гіпсобетону на перлітовому заповнювачі. Встановлена залежність звукової ізоляції від частоти звукової хвилі.

Clause contains results of accounts of sound isolating properties easy plaster of concrete on an easy material. The dependence of sound isolation on frequency of a sound wave is established.
Keywords: звукоизоляционные материалы; гипсовые вяжущие; стеновые блоки; сквозные поры; однослойные мембраны; шумозащита