Керований кварцовий генератор - Хуторненко, Сергій Володимирович; Савченко, Володимир Миколайович; Семенець, Дмитро Анатолійович; Васильчук, Дмитро Петрович; Рисований, Олександр Миколайович (ДП "Український інститут промислової власності", 2011)
Керований кварцовий генератор, який містить операційний підсилювач з ланцюгами позитивного та від'ємного зворотних зв'язків, який відрізняється тим, що в ланцюзі від'ємного зворотного зв'язку застосований керований п'єзокварцовий резонатор, підключений між інвертувальним входом операційного підсилювача і нульовим проводом; позитивний зворотний зв'язок, в ланцюг якого між виходом і прямим входом операційного підсилювача підключений резистор; підключені паралельно конденсатор і два резистори між неінвертувальним входом операційного підсилювача і нульовим проводом; електронний ключ підключений паралельно до одного з резисторів позитивного зворотного зв'язку.
Keywords: патент; корисна модель; радіотехніка; сигнали; генератори; керування; оператор Лапласа