Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з дисципліни "Хіммотологія та нульвуглеводні джерела живлення силових агрегатів транспортних засобів" - Кравченко, Сергій Сергійович; Білик, Сергій Юрійович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Згідно з вимогами кваліфікаційної характеристики студент повинен: • знати: основні вимоги до експлуатаційних матеріалів, їх основні властивості, асортимент; класифікацію закордонних паливно-мастильних матеріалів і відповідність їх вітчизняним; методику та обладнання для визначення основних показників якості паливо-мастильних матеріалів; техніку безпеки, протипожежні заходи та шляхи захисту навколишнього середовища від шкідливого впливу паливо-мастильних матеріалів. • уміти: технічно грамотно підбирати сорти і марки палив, мастильних матеріалів під час експлуатації та ремонту силових установок; контролювати якість паливо-мастильних матеріалів і розробляти заходи з раціонального та економічного використання усіх експлуатаційних матеріалів. • володіти: правилами користування приладами та допоміжними матеріалами для визначення якісних показників паливно-мастильних матеріалів; методиками підбору витратних матеріалів для різних силових установок. Вивчення дисципліни передбачає такі види занять: лекції, лабораторні, практичні і самостійна роботи.
Keywords: методичні вказівки; нафтопродукти; температура; дизельне паливо; кінематична в'язкість; механічні домішки