Стратегії забезпечення комплаєнс-безпеки промислового підприємства - Кобєлєва, Тетяна Олександрівна (Одеський національний політехнічний університет, 2019)
Проведений аналіз можливих організаційних схем взаємодії служби ризик-менеджменту підприємства та його бізнес-підрозділів дозволив запропонувати стратегію управління комплаєнс-ризиками на засадах моделі чотирьох стратегій захисту. У статті пропонується створити комплаєнс-службу на основі чотирьох стратегій захисту від комплаєнс-ризиків. Надано конкретні рекомендації щодо практичного використання кожної стратегії комплаєнс-захисту. Концепція трьох стратегій комплаєнс-захисту на сьогодні вже детально проаналізована, вона широко використовується в фінансово-кредитній сфері. Розроблено рекомендації щодо її удосконалення та адаптації до умов промислового підприємства. Була сформована концепція четвертої стратегії комплаєнс-захисту та надано рекомендації щодо її практичного використання на промислових підприємствах.

The analysis of possible organizational schemes of interaction between the risk management service of the enterprise and its business units allowed to offer a strategy of compliance risk management based on the model of four lines of protection. The article proposes to create a compliance service based on four compliance risk protection strategies. Specific recommendations are given regarding the practical application of each compliance strategy. The concept of three compliance strategies has been analyzed in detail and is widely used in the financial and credit sector. Recommendations for its improvement and adaptation to the conditions of industrial enterprise are developed. The concept of the fourth strategy of compliance protection was formulated and recommendations for its practical use in industrial enterprises were given.
Industrial enterprise compliance-security strategies
Keywords: економічна діяльність; управління; фінанси; бізнес-діяльність; виробничо-підприємницька діяльність; compliance; economic security; risks; protection strategies; industrial enterprises