Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з навчальної дисципліни "Основи розподілених обчислень" - Бурдаєв, Володимир Петрович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Методичні вказівки складені відповідно до програми навчальної дисципліни "Основи розподілених обчислень" для студентів галузі знань 12 "Інформаційні технології" першого (бакалаврського) рівня та спрямовані на забезпечення лабораторних робіт з цієї дисципліни. Метою методичних вказівок є формування системи теоретичних знань та набуття практичних умінь та навичок з питань використання технологій хмарних обчислень, моделей розгортання хмар, розробок веб-додатків та проектувань баз даних у хмарі для проведення наукових досліджень у хмарному середовищі. Необхідним елементом успішного засвоєння навчального матеріалу дисципліни є практична робота студентів із літературою щодо проектування додатків у хмарі.
Keywords: методичні вказівки; інформаційні технології; програмне забезпечення; створення бази даних; машинне навчання; веб-додатки; модель регресії; кластеризація