Оптимизация электрогидроимпульсных технологий на базе высоковольтного пробоя, использующих энергоисточники с рабочим напряжением до 5·10⁴ В - Дивак, Н. П. (НТУ "ХПИ", 2010)
Методом чисельного моделювання досліджено можливість оптимізації електрогідроімпульсних технологій по заданому у воді імпульсу тиску та мінімальних відносних передпробивних втратах енергії при зарядній напрузі ємнісного енергонакопичувача до 5·10⁴ В. Для прийнятих у роботі даних побудовано номограми, які дозволяють проводити експрес-аналіз необхідних параметрів ємнісного накопичувача з зарядною напругою до 5·10⁴ В.

According to the method of numerical modeling the investigation of optimization possibility of electrohydro pulse technologies according to the specified pressure pulse in the water and minimum of relative energy losses which forerun a discharge by the work voltage of capacitor above 5·10⁴ V is made. The nomograms which allow to carry out the express-analysis of essential parameters of capacitor with work voltage above 5·10⁴ V for the specified data are built.
Keywords: ЭГИ; высоковольтная электротехнологическая установка; емкостный накопитель; электродные системы; математические модели; емкостный энергоисточник; погрешность расчетов; параметры ВЭУ