Особливості розвитку кадрового потенціалу підприємства під впливом цифрової економіки - Кучинський, Володимир Анатолійович; Таболіна, Дар'я Андріївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2022)
З метою підвищення ефективності процесу впровадження інформаційних технологій на підприємствах потрібно розробити нові моделі компетентностей для персоналу, які допоможуть переформатувати працівників під нові умови організації і реалізації виробничих процесів. Професії з вищим рівнем комп’ютеризації та застосування технологій не уповільнюють, а навпаки прискорюють темпи зростання зайнятості. В подальшому буде зростати попит на навички роботи з людьми, зокрема вміння вирішувати складні завдання, когнітивні здібності, соціальні навички та навички управління процесами. А технічні вміння створювати, встановлювати та обслуговувати машини є необхідними лише для незначної частини працівників.
Keywords: кадровий потенціал; інформаційні технології; модель компетентностей; ефективність; навички роботи з людьми