Комерціалізація інтелектуальної власності на засадах франчайзингу - Яскевич, Анна Олегівна; Станєва, Катерина Сергіївна; Перерва, Петро Григорович (My University, 2023)
Доведено, що комерціалізація інновації (об'єктів інтелектуальної власності) - це попереднє розміщення нового продукту на ринку для залучення потенційних споживачів, а потім здійснення дифузії інновації. Під дифузією інновацій слід розуміти процес, при якому інновація в часі по певних каналах розподіляється між членами соціальної системи. Франчайзинг вважається ефективним способом розвиток бізнесу на основі ідей побудови великої мережі франчайзі та добре відпрацьованих технологій територіального розвитку бізнесу.
Keywords: інтелектуальна власність; франчайзинг; комерціалізація; міжнародна діяльність; розвиток бізнесу