Размерность задачи метода конечных фотоупругих элементов - Тесленко, А. А. (НТУ "ХПИ", 2009)
Пропонується метод зниження розмірності плоскій задачі методу кінцевих елементів, застосовуваних разом з методом фотопружності. Результати вимірювання методу фотопружності в цьому підході передбачаються абсолютно точними. Оцінено погрішність, пов'язана з таким припущенням.

The method of dimensionality reduction of plain problem of finite element method , with photoelasticity method is offered. The results of photoelasticity measurement in this approach are considered to be exact. The inaccuracy of the method is evaluated.
Keywords: метод фотоупругости; метод конечных элементов; имитационная модель; компоненты напряжений; численные эксперименты; понижение размерности решения