Елекролізна установка для синтезу концетрованих розчинів NAClO та ClO₂ - Смирнов, Олександр Олександрович; Тульський, Геннадій Георгійович; Дерібо, Світлана Германівна; Діаб, Хассан Мусса (НТУ "ХПІ", 2011)
Розглянуто технологію електрохімічного синтезу водних розчинів «активного хлору» в залежності від умов електролізу. Визначені основні форми «активного хлору», що мають місце при електролізі водного розчину NaCl. Досліджено електрохімічний синтез водних розчинів «активного хлору». Визначені падіння напруги та діапазон рН при електрохімічному утворенні NaClO та ClO₂.

The technology bases of electrochemical synthesis of water solutions of «active chlorine» depending on term of electrolysis are considered. The basic forms of active chlorine that take place at electrolysis of water solution NaCl are certain. It is electrochemical synthesis of water solutions of active chlorine are investigated. Voltage and a range рН are determined at electrochemical formation of NClO and ClO₂.
Keywords: електрохімічний синтез; активний хлор; падіння напруги; діапазон рН; реагент; токсичні речовини